Planering Broderiklubben

Skärmavbild 2014-11-02 kl. 21.18.10

 

Under terminen har du i bildundervisningen arbetat med olika konstinriktningar, -ismer eller “klubbar” om man vill kalla det så i stället. I det här arbetet ska du ta med dig bilden som du gjorde i bildundervisningen och tolka den i textila material. Om du valt att arbeta med exempelvis surrealismen och gjort en målning inspirerad av den -ismen är det den du ska ta med till slöjden och arbeta vidare med fast med tekniken broderi som grund.

I arbetet får du möjlighet att friska upp dina broderikunskaper och öva dig på att tolka bilder och uttryck med textila material. Förutom tekniken broderi kan du använda dig av applikation, textiltryck, pärlor, metall… Ja vad du kommer på och vad som kan hjälpa dig att få din bild att passa in i klubben för den konstinriktningen.

Efter arbetsområdet ska alla kunna trä en nål, göra knut på tråden, känna till och kunna brodera förstygn, efterstygn och stjälkstygn men naturligtvis ska du lära dig fler stygn om du redan kan dessa tre. Jag vill också att du känner till lite om olika broderigarner och vad olika nålar kan användas till.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s